WELCOME TO
GROUPM FOCAL 2020

GroupM FOCAL is one of Thailand’s largest annual intergrated digital marketing conference to provide an overview of Thailand's digital landscape and behaviours of Thais; from macroeconomic data to market insights, from trends to the latest technologies.
A must for marketers to explore and keep focus in the next 12 months.

This 10th edition of FOCAL will bring together 2,000+ marketing leaders and media influencers dedicated to improving the performance of their brands and the industry as a whole.

WHY ATTEND GROUPM FOCAL 2022?

Agenda

SEP 23, 2020

  • . .

    MARKET / MEDIA / CONSUMER TRANSFORMATION TRACK


  • 09.30 - 09.45 15 mins

    Welcome Speech and Keynote by Khun Niklas Stalberg and Khun Siwat Chawareewong


    Presented by
    Niklas Stalberg and Siwat Chawareewong
    CEOs, GroupM Thailand

    [ ALL ACCESS ]
    The session will be presented in both English and Thai.
    Live-narration is available on the alternative channel.

  • 09.45 - 10.00 15 mins

    Revisiting FOCAL 2019 and Introducing FOCAL Points of 2020


    [ALL ACCESS]
    An overview look of the latest landscape and the challenges of the industry.
    The role of GroupM and our agencies as business partners - who provide growth solutions via our expertise in data, technology, plus other foresee opportunities.

    Presented by
    Siwat Chawareewong, CEO, GroupM Thailand

    The session will be presented in Thai.
    Live English-narration is available on the alternative channel.

  • 10.00 - 10.20 20 mins

    Thailand eCommerce Outlook


    [ ALL ACCESS ]

    Presented by
    Thanawat Malabupha, President of Thailand e-Commerce Association

    The session will be presented in Thai.
    Live English-narration is available on the alternative channel.

  • 10.20 - 10.50 30 mins

    2020 Consumer Untold - an exclusive research by GroupM Thailand


    [ ALL ACCESS ]
    The latest studies from GroupM Thailand about the truths of Thai by exploring the untold roles and relationships between marketing funnels and final purchasing behaviours. Then, how can marketers apply digital, data and technology via the re-designation of long/short term journey to improve/impulse/transform consumer decision digitally or physically.

    Presented by
    Neil Mavichak, Managing Partner - Marketing & Development, GroupM Thailand
    Pan Jroongtanapibarn, Associate Director - Marketing & Development, GroupM Thailand

    The session will be presented in Thai.
    Live English-narration is available on the alternative channel.

  • 10.50 - 11.10 20 mins

    Ghost in the Machine, Living Data that Speaks


    [ VIP ACCESS ]
    The secret that empowers you to holistically understand your consumers and drive the right decisions to create a positive impact on your business. The changes from the past days have been driven by the people that show a variety of patterns and journeys in their lifestyles.

    With advanced innovation, we can trace the influencing factors that lead to the actions of your consumers and how we can engineer your success.

    Presented by
    Nirawan Vilaiswan, Head of Client Development, GroupM Services

    The session will be presented in Thai.
    Live English-narration is available on the alternative channel.

  • 11.10 - 11.15 5 mins

    BREAK


  • 11.15 - 12.00 45 mins

    Panel Discussion with Leading Marketers and Platform Owners


    [ All Access ]

    Panelist
    [1] Kritsana Ngarmsom, LINE
    [2] Kanokporn Prachayaset, Tencent/WeTV
    [3] Wutichai Namjaiprasert, LINE MAN Wongnai

    Moderator
    Supitcha Srithanaviboonchai, Wavemaker Thailand

    The session will be presented in Thai.
    Live English-narration is available on the alternative channel.

  • . .

    eCOMMERCE MARKETING TRACK


  • 12.00 - 12.15 15 mins

    Curating Fans & Converting Sales with LINE - Why Social & Chat Commerce is #1 & How to Not Miss Out


    [ All Access ]

    Presented by
    Lertad Supadhiloke, LINE

    The session will be presented in Thai.
    Live English-narration is available on the alternative channel.

  • . .

    BREAK


  • 13.00 - 13.15 15 mins

    X Factors for Success in eCommerce: Tips and Tricks to Help You Grow Your eCommerce Business


    [ VIP Access ]

    Presented by
    Toni Ruptanen, GroupM Commerce ASEAN

    The session will be presented in English.
    Live Thai-narration is available on the alternative channel.

  • 13.15 - 14.10 55 mins

    Panel Discussion with Leading Stakeholders in eCommerce Ecosystem


    [ ALL ACCESS ]

    Panelist
    [1] Komolphop Rosjsianan, Mindshare Thailand
    [2] Nuttapon Boonpino, N-Squared eCommerce
    [3] Lertad Supadhiloke, LINE

    Moderator
    Piyawan Khawnngam, MediaCom Thailand


    *The session will be presented in Thai.
    Live English-narration is available on the alternative translation channel.

  • . .

    CONTENT PARTNERSHIP & INFLUENCER MARKETING TRACK


    In the growth era, having just awareness is not only a crucial point as a source of growth, but it is more on how to bring into action and optimisation on ad performance. The use of influencers can help demonstrate and encourage or persuade the target to POS and trial.

  • 14.10 - 14.25 15 mins

    3 Ways of Using Deep Data for Turbo-Charging Your Influencer Marketing Results


    [ VIP ACCESS ]

    Presented by
    Mudit Swarup, INCA

    The session will be presented in English.
    Live Thai-narration is available on the alternative channel.

  • 14.25 - 14.40 15 mins

    Future of Influencer 'LIVE COMMERCE' : Case Study from China


    [ All ACCESS ]

    Presented by
    Nirote Chaweewannakorn, Gushcloud

    The session will be presented in Thai.
    Live English-narration is available on the alternative channel

  • . .

    CREATIVITY IN DIGITAL COMMUNICATION TRACK


    Creativity for eCommerce requires interaction. Hence, for an effective engagement, it needs to be personalised through the detection of through-the-line behaviours.

  • 14.40 - 14.55 15 mins

    Critical Thinking is the New Creativity


    [ ALL ACCESS ]

    Presented by
    Chantrarat Haethanvisit, Head of Strategy, mInt

    *The session will be presented in Thai.
    Live English-narration is available on the alternative translation channel.

  • 14.55 - 15.10 15 mins

    คุยเรื่อง Paid - Case Study from Mindshare


    [ ALL ACCESS ]

    Presented by
    Pitchaya Uthaichanroenpong, Mindshare Thailand

    The session will be presented in Thai.
    Live English-narration is available on the alternative channel.

  • 15.10 - 15.25 15 mins

    Optimise Content in AI & NLP Era


    [ VIP ACCESS ]

    Presented by
    Worayud Laisuwan, GroupM Services

    The session will be presented in English.
    Live Thai-narration is available on the alternative translation channel.

  • 15.25 - 15.30 5 mins

    BREAK


  • . .

    EFFECTIVE PERFORMANCE & CONVERSION PLANNING TRACK


    The keys of effective growth refer to intelligence on investment of marketing and sales. In this digital era, the -terms “Big Data” seems outdated as it is everywhere. In order to make investment more worthy, marketers need to understand how to handle, manage, and implement the “data lake/mining” for better and greater sales predictions or performance.

  • 15.30 - 15.45 15 mins

    The Evolution of Thailand OOH Industry: Data & Business ROI


    VGI and Plan B are always at the forefront of innovations to bring business ROI.
    In the era when data is everything, we have pioneered O2O since 2013.
    Walk with us through our journey, learning, and the latest developments to seamlessly connect with your customers and achieve business results.
    [ ALL ACCESS ]

    Presented by
    Kredrada Benjaathonsirikul, VGI
    Phakwan Wongphontawee, Plan B

    The session will be presented in Thai.
    Live English-narration is available on the alternative channel.

  • 15.45 - 16.00 15 mins

    Data Science: Unfold the Unknown


    [ ALL ACCESS ]

    Presented by
    Matina Raengkla, Mindshare Thailand

  • 16.00 - 16.15 15 mins

    The Power of AI to Drive Cost Efficiency and Enhance Business Outcome


    [ VIP ACCESS ]

    Presented by
    Thanyawan Watanarat, Xaxis

    The session will be presented in Thai.
    Live English-narration is available on the alternative channel.

  • 16.15 - 16.30 15 mins

    Understanding Attribution Models and Choosing the Right One to Transform Your Digital Investment Mix Decisions


    Consumer journeys are more complicated today than ever before. A surge in growth in the number of online platforms is creating more varied touchpoints along the consumers’ path to purchase making it crucial for marketers to truly comprehend the effectiveness of each digital activity and how they seamlessly collaboratively work with one another. There is no one size fits all solution so choosing the most suitable attribution model for your business will facilitate media investment reallocation thus maximising your marketing ROI.
    [ VIP ACCESS ]

    Presented by
    Arin Phummarin, Precision Marketing Manager, Wavemaker Thailand

    The session will be presented in Thai.
    Live English-narration is available on the alternative channel.

  • 16.30 - 16.45 15 mins

    Real Time Growth


    [ VIP ACCESS ]

    Presented by
    Josh Gallagher, Chief Product Officer - MediaCom APAC

    The session will be presented in English.
    Live Thai-narration is available on the alternative channel.

  • 16.45 - 17.30 45 mins

    Closing Panel


    [ ALL ACCESS ]

    Panelist
    [1] Nichapan Thongpoom, dailymotion
    [2] Gampear Suppakornkosai, Tencent

  • # #

    IMPORTANT NOTE


    GroupM FOCAL is the exclusive, invitation-only conference
    For further information about attending FOCAL 2020, please contact your respective GroupM Agencies in Thailand; Mindshare, m\SIX, MediaCom, Wavemaker, or mInt

Partners